A Nokiának jók az esélyei a Tetra-megbízásra

Vágólapra másolva!
Amennyiben a Nokia megbízást kap a magyarországi Tetra kommunikációs rendszer megvalósítására, akkor jelentős alvállalkozói szolgáltatást venne igénybe a helyi beszállítóktól - közölte Stefan Widomski, a Nokia alelnöke az E-versenyképességről hétfőn, Budapesten rendezett konferencia sajtótájékoztatóján. Korábban a Motorola Magyarország képviselői szoftverközpont felállítását ígértek arra az esetre, ha ők kerülnek ki győztesen a Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank által kiírt pályázaton.
Vágólapra másolva!

Mint a Nokia alelnöke elmondta: a rendszer szállításánál ellentételezési követelményeket nem támaszt a megbízó (a Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank), a Nokia azonban magyarországi vállalkozásoktól rendelne berendezéseket és szoftvereket, és magyarországi vállalkozókhoz fordulna az építőipari megrendelésekkel is.

Stumpf István kancelláriaminiszter, aki ugyancsak részt vett a sajtótájékoztatón, közölte: a Tetra-rendszer szállításáról szóló döntés a pályázatot kiíró Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank által közösen létrehozott cég kezében van. A Nokiának ugyanakkor igen jó esélye van arra, hogy megbízást kapjon a Tetra-rendszer kiépítésére - mondta a miniszter.

Korábban egy másik esélyes társaság illetékese, a Motorola Magyarország projektmenedzsere ígért szoftverfejlesztő központot arra az esetre, ha a cég nyerné el a Tetra-megrendelést. Ígéreteik szerint a központ felállítása még ebben az évben elkezdődhetne, és 3-4 éven belül összesen 250-350 szoftverfejlesztőt alkalmaznának.

A Tetra-rendszer, azaz a kormányzati szervek kommunikációját biztosító speciális készenléti hálózat pályázatára a Simaco, a Marconi, a Nokia, illetve a Motorola cégek kaptak meghívást. A kormány Tetra-rendszerről szóló határozata értelmében a kiépítés és az üzembeállításra 51,3 milliárd forint áll rendelkezésre.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nokia

Motorola