New York-ban lesz a davosi Világgazdasági Fórum

Vágólapra másolva!
Klaus Schwab, a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) szervezőbizottságának elnöke szerdán New Yorkban sajtóértekezleten erősítette meg, hogy a jövő év elején kivételesen New Yorkban rendezik meg a találkozót. A változtatás a szeptember 11-i terrortámadás áldozatai előtt való tisztelgés jegyében történik.
Vágólapra másolva!

Schwab tagadta, hogy a helyszínt biztonsági megfontolások miatt változtatják meg, azért, mert a New York-i Waldorf Astoria luxusszállóban könnyebb volna gondoskodni a biztonságról, mint a svájci, alpesi üdülőhelyen. Schwab közlése szerint a svájci kormány kész lett volna bármilyen biztonsági igény kielégítésére, ha ez a WEF részéről felmerült volna.

Valójában - mondta a WEF-elnök - azért teszik át ezen egyszeri alkalommal New Yorkba a Világgazdasági Fórumot, hogy ezzel is mintegy tisztelegjenek a terrortámadást átélt város előtt, kifejezzék New Yorkkal és a New York-iakkal való szolidaritásukat.

A "New York-i davosi fórumnak" témája lesz a biztonság és a terrorizmusellenes küzdelem, a párbeszéd lehetőségei a civilizáció különböző szegmensei között, a nagyobb mértékű globális recessziót elkerülésének lehetőségei valamint, hogy hogyan lehet felszámolni a nyomort és más olyan társadalmi problémákat, amelyek a terrorizmus gyökereinek közelében találhatóak.

(MTI)

Ajánlat: