Rontotta növekedési kilátásait a KPN

Vágólapra másolva!
Nem tartja elérhetőnek a következő évekre jósolt, évi 10-15 százalékos bevétel-növekedéssel számoló saját előrejelzését a holland KPN távközlési csoport, bár az idei tervet még teljesíthetőnek ítélik. A pénteki bejelentés után a KPN-részvények árfolyama több mint 6 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A KPN szóvivője szerint Ad Scheepbouwer vezérigazgató a szakszervezetekkel tartott megbeszélésén azt mondta: a cég a 2001-re szóló, 10-15 százalékos forgalombővülést valószínűsítő prognózisát tarthatónak ítéli, de a következő években valószínűleg ennél kisebb lesz a bevétel éves növekedési üteme.

A Reuters által idézett elemzők szerint a gyors forgalombővülés időszaka a szektor összes vállalata számára már a múlté; a cégek a bevételek növelése helyett már a profit növelésére összpontosítanak, elsősorban a súlyos adósságok miatt.

A 22 milliárd eurós adóssággal küszködő KPN-nél éppen most van folyamatban egy átalakítási terv, és a cég a korábban elhatározott, 4800 fős leépítés felgyorsításáról tárgyal a szakszervezetekkel. A vállalat 2000 végén 45 ezer dolgozót foglalkoztatott.

A KPN papírjainak árfolyama péntek délben 6,28 százalékos veszteséggel 5,37 euró volt az Euronext-tőzsdecsoport amszterdami részlegén, de a korábbi forgalomban mértek 9 százalékos gyengülést is. A KPN-részvény most 70 százalékkal olcsóbb mint január 22-én volt.

(MTI)

Ajánlat:

KPN