Felügyeleti bírságban részesült három hazai bank

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete több millió forintos bírságot szabott ki több hazai bankra. A közölt legsúlyosabb - 10 millió forintos - büntetést a Budapest Bank érdemelte ki, a felügyelet határozata szerint a társaságnak ez év végéig a pénzforgalommal kapcsolatos informatikai fejlesztéseket kell végrehajtania.
Vágólapra másolva!

A PSZÁF 10 millió forintos büntetést szabott ki a Budapest Bankra, és a pénzforgalmi előírások betartására alkalmas informatikai fejlesztés kidolgozására kötelezte a pénzintézetet.

A Citibank 5 milliós bírságban részesült, amiért a társaság egy hiteltermékét népszerűsítő reklámban az előírásoknak nem megfelelő módon, vagyis nem elég feltűnően tüntette fel a teljes hiteldíjmutatót (THM). A társaság szóvivője az Üzleti Negyed kérdésére elmondta: nem értenek egyet sem a bírság kiszabásával, sem pedig annak mértékével, véleményük szerint a cég a jelenleg fennálló általános banki gyakorlatnak megfelelően hozta nyilvánosságra a kifogásolt adatot. Arra a kérdésünkre, hogy a Citibank melyik hirdetése az, amelyik "megfelel az általános banki gyakorlatnak", a cég illetékese nem kívánt válaszolni.

A Hanwha Bankról szóló szűkszavú határozat csupán az intézkedés és a büntetés kiszabásának tényét közli, az indoklást és a büntetés mértékét nem. Érdeklődésünkre egyelőre a bank sem tudott érdemben reagálni, a Világgazdaság információi szerint azonban a PSZÁF már korábban is vizsgálódott a banknál. Akkor a számviteli, illetve a kockázatvállalási területen akadtak problémák.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

A teljes hiteldíjmutatóról (thm)
(az Üzleti Negyed összeállítása)

PSZÁF