Razziák Olaszországban egy arab bank irodáinál

Vágólapra másolva!
Az olasz hatóságok az utóbbi napokban több nagyvárosban is sikeres razziákat hajtottak végre az Oszama bin Laden szervezetéhez kötődő pénzügyi források felkutatása során. A rendőrség mindegyik esetben a dubai Al-Barakaat bank képviseleteit kutatta át. A hatóságok gyanúja szerint a pénzintézeten keresztül jutnak el az al-Kaidához a terror támogatására szánt pénzek. 
Vágólapra másolva!

A pénteki híradásokból kiderül: az elmúlt napokban összesen tizennégy ilyen razzia volt Milánóban, Bolognában és Firenzében. Mindegyik az Al-Barakaat nemzetközi pénzintézet olaszországi képviseleteit érintette. A bank, amelynek székhelye a Perzsa-öbölben található, főleg az olasz területen munkát vállaló szomáliaiakkal áll kapcsolatban.

A firenzei nyomozás elsősorban egy szomáliai orvosra, Muhammad Abdul Kadirra összpontosít, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Toscanában dolgozó szomáliaiak pénzügyi átutalásain keresztül biztosítja a terrorista tevékenységre szánt pénzek eljutását a Al-Barakaat bank Dubaiban lévő központjába.

Milánóban is ugyanez a mechanizmus működik: a szomáliai munkavállalók kisebb tételű pénzátutalásait használják "fedőcsatornaként" az összegek célba juttatásához.

(MTI)

Korábban: