A Levi's nyert a Tescoval szemben

Vágólapra másolva!
Az Európai Bíróság a Levi Straussnak adott igazat a Tescoval szemben: a legnagyobb angol szupermarket-hálózat ugyanis a Kelet-Európából importált Levi's-farmereket jóval olcsóbban árulta, mint az amerikai cég márkaboltjai. Az angol bíróság ítéletére a Levi's-nak még várnia kell, és az Európai Bíróság a Tescot sem szankcionálta - közölte a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Levi's azért fordult az európai testülethez, mert a brit áruházlánc 25 fontért árulta a cég által készített farmereket, míg azok a márkaboltokban 50 fontba kerültek. Az olcsóbb áruk kelet-európai importból származtak.

Az európai szintű döntést követően a Levi's-nak még a brit bíróságon is érvényesítenie kell álláspontját, ami legalább egy évbe telik, bár a brit döntésnek összhangban kell lennie a felsőbb szintű, uniós szabályozással.

A Bloomberg emlékeztet: az Európai Bíróság nem rendelkezett arról, hogy miként kényszeríti ki a szabályozás betartását, és mivel a lengyelországi árszínvonal az angliai fele, várhatóan a törvénysértő gyakorlat folytatódik.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: