Karácsonyra átalakul a Hírközlési Főfelügyelet

Vágólapra másolva!
Az egységes hírközlési törvény december 23-i életbelépésének idejére az előírásoknak megfelelően a Hírközlési Főfelügyelet (HIF) is átalakul - közölte Frischmann Gábor, a szervezet elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatón az elnök kifejtette: a jelenleg 520 főt foglalkoztató HíF létszáma mintegy 80 fővel, a szervezeti egységek száma pedig 25 százalékkal csökken.

A jövő év elején a HíF további létszám-csökkentésre készül, elsősorban outsourcing szerződések megkötésével, és így létszáma és hatékonysága is megfelel majd a hasonló tevékenységeket ellátó európai felügyeletekének - mondta az elnök.

Frischmann Gábor közölte azt is, hogy elkészült a postai szolgáltatások költségalapú árképzésére vonatkozó tanulmány és árképzési modell. A dokumentumot a HíF az Andersen tanácsadó céggel közösen készítette.

A tanulmány azoknak a hatósági áras postai szolgáltatásoknak az árát vizsgálta, amelyek a jövőben is a posta monopóliumai maradnak. Ilyen a helyi és távolsági levélszállítás, illetve például a 350 gramm alatti küldemények továbbítása.

A tanulmány megállapítása szerint, bár a hatósági árak kialakítására eddig a posta saját költségszámításai alapján került sor, ezek megfelelnek az új modellnek is. Éppen ezért a hatósági áras szolgáltatások területén nem várható a díjak változása - mondta Frischmann Gábor.