A Swiss Re bírósági döntésre vár a terror-kártérítések ügyében

Vágólapra másolva!
A szeptember 11-i terrorakciók után összesen 2 milliárd dolláros kártérítési igény érkezett a Swiss Re viszontbiztosítóhoz. A társaság jelenleg a bíróság döntésére vár, amelynek nyomán ez a kifizetendő összeg akár emelkedhet is. A WTC lerombolása - ha csak egy káreseményt állapít meg a bíróság - 3,5 milliárd dolláros terhet ró a biztosítókra, amelynek 22 százaléka terheli a Swiss Re-t. 
Vágólapra másolva!

A Swiss Re, a világ második legnagyobb viszontbiztosítója bírósági döntésre vár a szeptember 11-i amerikai terrortámadások utáni 2 milliárd dolláros kártérítés ügyében.

A várhatóan 2 milliárd dolláros kifizetés az épületre, az emberéletekre és a légiközlekedésre vonatkozó biztosítási és viszontbiztosítási kötelezettségeket tartalmazza. - A kétmilliárd dolláros összeg reális, és tartjuk magunkat ehhez. De azt nem mondhatom, hogy ez lesz a végösszeg - mondta szerdán újságíróknak Peter Forstmoser, a Swiss Re elnöke.

Jelenleg per folyik a biztosítók és Larry Silverstein között, aki a New York-i Világkereskedelmi központ két toronyépületének 99 éves használati jogát birtokolta.

A két toronyépületet biztosító 22 cég konzorciumának tagjaként a Swiss Re úgy véli, hogy a 3,5 milliárd dolláros épületkár-térítés 22 százaléka terheli őt.

Larry Siverstein ugyanakkor azt követeli, hogy az ikertornyokat ért terrortámadásokat két külön eseményként értelmezzék. Ha a bíróság ezt elfogadja, akkor a Swiss Re kötelezettsége 7 milliárd dollár 22 százalékára nő - mondta szerdán Forstmoser.

(MTI)

Ajánlat:

Swiss Re