Vágólapra másolva!
Folytatódik az európai légiipari szektor konszolidációja, kedden a kontinens vezető légitársasága, a Lufthansa állt elő leépítési terveivel. A dpa hírügynökség forrásai szerint a Lufthansa 2-4 ezer fős létszámcsökkentést helyezett kilátásba, a cég azonban nem kívánta megerősíteni a számokat.
Vágólapra másolva!

A szeptember 11-i amerikai terrortámadás nyomán a repülési szektort sújtó válság a Lufthansánál is leépítésekhez vezet: a német légitársaságnál a dpa hírügynökség forrásai szerint 2-4 ezer fős létszámcsökkentést helyeztek kilátásba.

A Lufthansa szóvivője a dpa hírügynökség kérdésére pontos számot nem nevezett meg, a 2-4 ezres leépítést nem akarta megerősíteni. Ugyanakkor arra szólította fel a szakszervezeteket, hogy működjenek együtt a légitársasággal a szociálisan elfogadható létszámcsökkentési megoldás kidolgozásában.

A ver.di szakszervezeti szövetséggel vasárnap szakadtak meg a légitársaság vezetésének tárgyalásai, ugyanis a ver.di a Lufthansa takarékossági csomagterve keretében a bérvisszafogásba beleegyezett volna, de ennek ellentételezéséül azt követelte, hogy ne hajtsanak végre elbocsátásokat.

Az Egyesült Államokat ért szeptemberi terrortámadások következményeként októberben jelentős veszteséget könyvelhetett el a német Lufthansa. Az utasszám éves összevetésben 13,3 százalékkal 3,8 millióra csökkent. Az utasszállító gépek helykihasználtsága 10,6 százalékponttal 65,4 százalékra esett vissza. A Lufthansa teherszállító leányvállalata, a Lufthansa Cargo 149 ezer tonna teherárut szállított, 9,4 százalékkal kevesebbet, mint tavaly októberben. A kihasználtság 3,6 százalékponttal 65,9 százalékra csökkent. Ez a már lecsökkentett kapacitás miatt a tavalyi éves átlag fölött volt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Lufthansa