A szövetkezeti üzletrész-felvásárlás 90 milliárdba kerül

Vágólapra másolva!
Eddig az alanyi jogon szerzett külső üzletrészek felvásárlására az állam 79 329 igénylőnek 11,494 milliárd forintot fizetett ki - mondta Vonza András földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank vezetője közölte: a külső és a nyugdíjas üzletrészek felvásárlása mintegy 90 milliárd forintba kerülhet.
Vágólapra másolva!

Vonza András emlékeztetett: a nyugdíjasok birtokában lévő üzletrészek felvásárlását december elsején kezdik meg, az igénybejelentések végső határideje 2002. március 31-e.

Baranyay László, az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a külső üzletrészek megvásárlásának anyagi fedezetére szolgáló forrás a bank üzletrész-hasznosító kft.-jénél rendelkezésére áll. Az alanyi jogon szerzett külső üzletrészek esetén mintegy 250 ezer igényléssel számolnak, aminek a forrásigénye mintegy 30 milliárd forint lehet. A nyugdíjas üzletrészek felvásárlásakor mintegy 400 ezer igényléssel és 55-60 milliárd forintos forrásigénnyel számolnak.

(MTI)

Ajánlat:

FVM