Csak két pályázó maradt a cseh UMTS-re

Vágólapra másolva!
A már működő szolgáltatók közül csak az Eurotel és a RadioMobil jelentkezett a cseh harmadik generációs mobiltelefon-rendszerre (UMTS) kiírt versenypályázatra, míg a harmadik cseh mobiltelefon-szolgáltató, a Cesky Mobil nem - közölték pénteken Prágában. Az engedélyek kikiáltási ára 3,5 milliárd korona, amelyből 1 milliárd koronát az engedélyek kiadásának napján - december 14-én - ki kell fizetnie a kiválasztott cégeknek.
Vágólapra másolva!

A Cseh Távközlési Hivatal (CTU) a versenypályázat második fordulójában 3,5 milliárd koronában állapította meg az engedélyek kikiáltási árát. Ezt az árat azt követően állapították meg, hogy a három mobiltelefon-szolgáltató előzőleg elutasította a 6,7 milliárd koronás eredeti árat.

A távközlési hivatal december 7-én kiértékeli a beérkezett javaslatokat és a három legmagasabb árat kínáló érdeklődőnek várhatóan december 14-én adja ki az engedélyeket. Az engedélyek kiadásának napján a kiválasztott cégeknek meg kell fizetniük az első 1 milliárd koronát. Az ár fennmaradó részét a megfelelő kamatokkal megemelte tíz év alatt kell törleszteni.

Azt egyelőre nem közölték, hogy más cseh cégektől, illetve külföldi társaságoktól érkezett-e ajánlat a pályázatra. A Cesky Mobil, amely a legfiatalabb cseh mobiltelefon-társaság, azért nem jelentkezett a pályázatra, mert szerinte még mindig túl magas a kikiáltási ár.

A cseh kormány eredetileg mintegy 20 milliárd koronát szeretett volna kapni az engedélyekért, de ezt a cégek irreálisnak tartották.

(MTI)