Soproné lehet a Hotel Rózsadomb

Vágólapra másolva!
A soproni önkormányzat kivásárolja a Hunguest Vagyonkezelő Rt.-nek a Hotel Rózsadomb ügyeivel foglalkozó RDMB Kft.-ben lévő mintegy 50 százalékos üzletrészét, így Sopron kizárólagos tulajdonosa lesz a Hotel Rózsadombnak. A város vezetése azt reméli, hogy a tiszta tulajdonviszonyok megkönnyítik az épület eladását.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat vételi ajánlata 950 millió forintról szól, ebből mintegy 300 millió forint a készpénz, további 300 millió forintos értékben beszámítják a Hunguest Rt. önkormányzattal szemben felhalmozott adósságát. Ezen felül a város átvállalja az ingatlant terhelő hitelállományt. Az adásvételi szerződés aláírására rövidesen sor kerülhet.

Gimesi Szabolcs polgármester az önkormányzat csütörtöki döntéséről elmondta: a város reményei szerint a tulajdonosi viszonyok egyszerűsítése az ingatlan értékesítését felgyorsítja. A városnak az az érdeke, hogy az 1,9 milliárd forint értékű hotelt minél előbb eladja.

A soproni önkormányzat 1997-ben 3,4 milliárd forint értékű értékpapír kezelésével bízta meg a Globex Rt.-t. A cég csődbe ment, a pénznek nyoma veszett, és a nem teljesített szerződések fejében kapta meg a város a Hotel Rózsadomb 53 százalékos tulajdonrészét. Amennyiben sikerül az ingatlant értékesíteni, akkor az elveszett összeg egyharmada megtérülhet - mondta a polgármester.

(MTI)