Távozik az AOL Time Warner vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Jövő év májusában távozik posztjáról Gerard Levin, az AOL Time Warner média-birodalom vezérigazgatója, és helyét Richard Parsons, jelenlegi operációs igazgatóhelyettes veszi át. Levin korábban a Time Warnert irányította, amelyet idén januárban felvásárolt az Egyesült Államok legnagyobb internet-szolgáltatója, az America Online. 
Vágólapra másolva!

Az AOL Time Warner Inc., a világ legnagyobb média- és internet-szolgáltató vállalata szerdán bejelentette, hogy Gerard Levin, a társaság vezérigazgatója jövő év májusában leköszön posztjáról, és helyét Richard Parsons operációs igazgatóhelyettes veszi át - írja a Bloomberg hírügynökség.

Robert Pittman - aki jelenleg szintén operációs igazgatóhelyettes - a jövőben igazgatói posztot tölt majd be a New York-i központú vállalatnál, a társaság elnöke pedig továbbra is Steve Case marad.

Levin januárban került az AOL Time Warner élére, amikor az America Online 124 milliárd dollárért felvásárolta a - korábban Levin irányítása alatt működő - Time Warnert.

A médiavállalat részvényeinek árfolyama 1,17 dollárral 34,75 dollárra emelkedett kedden a New York-i értéktőzsdén. A papírok idén 15 százalékot veszítettek értékükből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

AOL Time Warner

Korábban:

Végérvényes döntés: egyesül az AOL és a Time-Warner
(2001. január 12.)