Indul a K&H chipkártyás e-bankja

Vágólapra másolva!
Útjára indítja több száz millió forintos beruházást igénylő e-bank szolgáltatását a Kereskedelmi és Hitelbank Rt, melyet a MATÁV Rt.-vel és Axelero Rt.-vel közösen valósított meg. A pénzintézet az e-bankot használók jelentős bővülésére számít.
Vágólapra másolva!

Mintegy 80 ezren használnak internet bankot Magyarországon. Ez a szám a lehetőségekhez képest meglehetősen alacsony, ami elsősorban a megoldatlan internetes biztonsági gondokkal magyarázható - mondta Nemcsics Róbert, a Kereskedelmi és Hitelbank (K and H) elektronikus értékesítési csatornák részlegének igazgatója. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a társaság a ma elérhető legbiztonságosabb chipkártyás e-bankot kínálja.

A tavaly decemberben kísérleti jelleggel indított szolgáltatás biztonságát a bank által felkért külső szakértő is megerősítette. Kürti Sándor, a Kürt Computer Rendszerház Rt. vezérigazgatója szerint az ügyfél adatait tartalmazó chipkártya gyakorlatilag feltörhetetlen.

A bank - a magas fokú biztonságnak köszönhetően - az e-bankot használók számának jelentős bővülésére számít.

Az ügyfélnek a számítógépen és az internet hozzáférésen túl saját kártyaleolvasóval is kell rendelkeznie, amit a bank bocsát a rendelkezésére. A kártya éves díja 2000 forint, a leolvasóért pedig 3000 forint bérleti díjat kell fizetni évente. Az új szolgáltatást a bank lakossági ügyfeleinek kínálja, ám a tervek szerint a későbbiekben a vállalati kör is élhet a lehetőséggel.

(Az [origo] és az Üzleti Negyed kiadója az Axelero Rt., amely a MATÁV-csoport tagja - a szerk.)

(MTI)