Rekord évre számít a Mercedes

Vágólapra másolva!
A Merceds-Benz és a smart autómárkák számára a vállalat történetének legsikeresebb éve lesz az idei - mondta Jürgen Hubbert a DaimlerChrysler konszern márkafelelőse pénteken Stuttgartban.
Vágólapra másolva!

Hubbert szerint már most látszik, hogy a cég az idén jelentősen túllépheti a tavalyi 1,05 milliós eladási rekordot. A konszern csak Mercedes-Benz autókból 1,03 milliót adott el januártól november végéig. Novemberben a márkából 96500 autót adtak el, 2 százalékkal többet, mint tavaly novemberben.

A Mercedes Németországban 360 800 autót értékesített januártól-novemberig, ezzel hazai piaci részaránya rekordszintre, 12 százalékra emelkedett. Novemberben 33200 gépjármű volt a hazai eladási szám. Jelentősen nőtt az export is: a Benz eladásai az Egyesült Államokba 11 százalékkal emelkedtek novemberben. Az első tizenegy hónapban rekorszámú, 186 600 autó kelt el az Egyesült Államokban.

Bővültek az eladások Nagy-Britanniában és Olaszországban is. Kétszámjegyű volt az eladások növekedése Kelet-Európában (15 százalék), Afrikában (40 százalék) és az ázsiai- és csendes-óceáni térségben (12 százalék).

A Mercedeseket is gyártó DaimlerChrysler AG részvénye péntek délután 1,41 százalékos erősödéssel 49,65 euró volt a frankfurti értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

DaimlerChrysler

Korábban: