Bizonytalan ideig leáll a Daewoo

Vágólapra másolva!
A dél-koreai Daewoo Motor autógyártó bizonytalan ideig leállította termelését a vállalat pupjongi, kunszani és csangvoni gyárában, mert a beszállítók nem hiteleznek tovább a cégnek. A leállás nem az első a második legnagyobb koreai autógyár életében. A vállalatot a hitelezői tavaly novemberben fizetésképtelennek nyilvánították, amely azóta áthidaló kölcsönökkel tartja fenn magát.
Vágólapra másolva!

A csődbe jutott dél-koreai Daewoo Motor autógyár ismét leállította a termelést hazai üzemeiben. A vállalat szóvivője szerint a beszállítók nem voltak hajlandók tovább hitelezni Dél-Korea második számú autógyártójának. A beszállítók követelése 850 milliárd von - mintegy 747 millió euró.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig szünetel a termelés - mondta a szóvivő. A leállás az évi 500 ezres gyártókapacitású pupjongi üzemet, valamint a kunszani és a csangvoni gyárat érinti.

A súlyosan eladósodott Daewoo Motort hitelezői tavaly novemberben fizetésképtelennek nyilvánították. Azóta a gyár áthidaló hitelekkel tartja fenn magát.

(MTI)

Ajánlat:

Daewoo

Korábban:

Csődben a lengyel Daewoo
(2001. október 1.)