Év végi hajrá a Nokiánál

Vágólapra másolva!
Akár a korábban előre jelzettnél nagyobb nyereséggel is zárhatja negyedik negyedévét a finn Nokia. A világ legnagyobb mobiltelefon gyártó cége azt is közölte, hogy továbbra is fenntartja, hogy a vállalat árbevétele az év utolsó három hónapjában 20 százalékkal nő a harmadik negyedéveshez képest - adta hírül a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Nokia októberben még azt közölte, hogy profitja a negyedik negyedév végén 0,18-0,20 euró között lesz részvényenként. A vállalat most felfelé módosította eredményvárakozását: a Nokiánál arra számítanak, hogy a profit inkább 0,20 euró körüli, vagy annál nagyobb lehet. A kedvező eredményeket a Nokia azzal indokolta, hogy a korábbinál lassabban bővülő keresletet ellensúlyozza a cég költségcsökkentési programja.

A Bloomberg által megkérdezett szakértők kiemelték: a Nokia az elmúlt időszakban növelte piaci részesedését és a termékek átlagos eladási árát is.

A finn cég részvényeinek árfolyama szeptember óta megduplázódott, és a bejelentést követően újabb 4,4 százalékkal emelkedett. Ezt követően az árfolyam némileg csökkent, és legutóbb 28,27 euróért vásároltak Nokia-papírt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nokia

Korábban:

Nokia: szomorú jelen, fényes jövő
(2001. november 27.)