Új luxusautó a VW-től, 200 ezer márkáért

Vágólapra másolva!
Ferdinand Piech, a Volkswagen elnöke bejelentette, hogy jövő év májusától kezdik árusítani a cég legújabb, Phaeton névre keresztelt luxusmodelljét, amellyel a tömegautók gyártására szakosodott VW a Mercedes, a Jaguar és a BMW hasonló kategóriájú autóival kíván versenyezni. A Phaeton alapára 100 ezer, a 12 hengeres változaté pedig 200 ezer márka körül lesz.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen Phaeton névre keresztelte új luxusmodelljét, amelynek ára elérheti a 200 ezer márkát - jelentette be kedden a VW távozó elnöke, Ferdinand Piech.

Az autó hathengeres változatát - amely a Genfi Autószalonon debütál a jövő márciusban - májusban kezdik árusítani, hozzávetőlegesen 100 ezer német márkának - mintegy 51 ezer euró - megfelelő áron. A 12 hengeres verzió ennek duplájába kerül majd - közölte Piech, aki a VW egy új, drezdai üzemének megnyitásán beszélt a modellről. A VW jövőre 5 ezer darabot szeretne eladni a Phaetonból, hosszú távú célja pedig 20 ezer jármű évi értékesítése.

A hagyományosan tömegautók gyártására szakosodott VW új modelljével az elegáns Mercedes, a BMW és a Jaguár márkák kedvelőinek akar újabb választási lehetőséget kínálni - írta a Dow Jones.

(MTI)

Ajánlat: