Vágólapra másolva!
A Franciaországgal pénzügyi unióban lévő Monaco is saját euróérméket hoz forgalomba, amelyeket ma mutattak be a hercegségben. Az érméken a Grimaldi család pecsétje, Albert trónörökös és III. Rainier herceg képmása látható. A tény, hogy a törpeállam is verethet euróérméket, a hercegség szuverenitását jelképezi - vélte Monaco gazdaság- és pénzügyekért felelős állandó tanácsadója. 
Vágólapra másolva!

A héten Monaco is bemutatta saját euróérméit. A monacói 2 euróson a Grimaldi hercegi család pecsétje és Albert trónörökös képmása látható. Az 1 eurós érme III. Rainier herceget ábrázolja a trónörökössel.

Bár Monaco saját jogán nem tagja a valutauniónak, pénzügyi unióban van Franciaországgal. Az a tény, hogy a monacói hercegség 30 ezer lakosával saját euróérméket nyomathat, amelyek egész Európában érvényesek, Monaco szuverenitását jelzik - mondta a gazdaság- és pénzügyekért felelős állandó tanácsadó.

Az EU-val kötött megállapodás értelmében Monaco mintegy 4 millió érmét hozhat forgalomba. A monacói euróérméket a délnyugat-franciaországi Pessacban verik.

(MTI)

Ajánlat:

EURÓ
(Az Üzleti Negyed melléklete)