Kétszázötven dollár az "Egy Gyűrű"-ért

Vágólapra másolva!
Dél-Afrika egyik aranyműves vállalata, a Harmony a Gyűrűk ura című Tolkien-regény megfilmesítésének közepén gyártani kezdte az Egy Gyűrű hű mását. A Harmony cég már rendelkezik a dél-afrikai piac marketingjogaival. Egy "A Gyűrű" ára 125 és 250 dollár között lesz.
Vágólapra másolva!

Vége lehet az aranyművesek által sokszor kritizált hullámvölgynek az arany luxustárgyak piacán a Gyűrűk ura című film központi szereplője, az "egy Gyűrű" replikánsainak forgalmazásával.

A dél-afrikai aranyműves már rendelkezik a szükséges marketingjogokkal az afrikai köztársaság területén, és igyekszik megszerezni azokat a Föld összes országára. A Harmony reméli, hogy a gyűrűk urának hiteles mása legalább olyan elsöprő sikert fog aratni a kereslet terén, mint a Mattel Harry Potter figurái.

A 125 és 250 dollár között árusított aranytárgy sikierére nagy szüksége van az iparágnak, ugyanis az aranyművesek egyöntetű véleménye szerint az arany luxustárgyak iránti kereslet nagyon alacsony szinten mozog az elmúlt időszakban. Az arany világpiaci árának esése sem siet megsegíteni az iparágat - az 1980-as 850 dollár/uncia árról ma alig 280 dollárért már megkaphatunk egy uncia aranyat.

"Egy Gyűrű mind felett"?

Az ékszerszükséglet, ami a világ aranyszükségletének 80 százalékát teszi ki, lassan szokványossá váló esést produkál. Az iparág most megragadni látszik egy lehetőséget, mely hatalmas profittal kecsegtet.

Idézet a Gyűrű belső felületéről:

"Egy Gyűrű mind fölött. Egy Gyűrű kegyetlen. Egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen."

A gyűrű belső felületén olvasható majd a híres felirat, melyről a regényben imegismerszik az egy Gyűrű. A Gyűrű piacon való megjelenését egy 200 millió dolláros világkampány előzi majd meg.

(Üzleti Negyed)