Csökkenő nyereség az Oracle-nél

Vágólapra másolva!
Az új programlicencek eladásának csökkenése miatt 549,5 millió dollárra esett vissza az Oracle Corporation tiszta nyeresége a júniussal indult pénzügyi éve második negyedében, az egy évvel korábbi 622,8 millió dollárról. Az egy részvényre jutó profit így 10 cent volt, szemben az tavalyi év hasonló időszakában elért 11 cent helyett.
Vágólapra másolva!

A világ második legnagyobb szoftvergyártójának forgalma 2,4 milliárd dollárra csökkent a novemberrel zárult második negyedévben, az egy évvel korábbi 2,7 milliárd dollárról. Wall Street-i elemzők 2,5 milliárd dolláros árbevételt várták. A vállalat fő bevételi forrását jelentő programlicencek eladása a vártnál meredekebben, 27 százalékkal esett vissza. A társaság a folyó üzleti év első felében 1,06 milliárd dolláros nettó profitot ért el 4,6 milliárd dolláros forgalomból.

Az évtized legnehezebb negyedéve volt ez számunkra, ennek ellenére az Oracle 800 millió dolláros működési profitot könyvelhetett el - mondta Larry Ellison cégelnök.

Az Oracle részvényeinek árfolyama 43 centtel 14,67 dollárra esett vissza csütörtökön New Yorkban, a nagyobb részt technológiai papírokat tömörítő Nasdaqon.

(MTI)

A cikkhez kapcsolódó legfrissebb nemzetközi üzleti, gazdasági híreket, információkat, elemzéseket itt találja - Northern Light Elektronikus Könyvtár.

Ajánlat:

Oracle