Késik a General Motors-Daewoo házasság

Vágólapra másolva!
Az amerikai General Motors (GM) várhatóan csak a jövő évben vásárolja fel a dél-koreai Daewoo autógyártó nagy részét, mert az ázsiai cég pénzügyeinek és üzleti tevékenységének vizsgálata a vártnál tovább tart - jelentette be a Daewoo fő hitelezője, a Koreai Fejlesztési Bank. A GM alelnöke, John Devine elmondta ugyanankkor, hogy - bár vannak fenntartásaik a vásárlással kapcsolatban - egyelőre nem mondtak le az üzletről.
Vágólapra másolva!

A vergődő dél-koreai Daewoo Motor autógyártó legnagyobb hitelezője, a Koreai Fejlesztési Bank (KDB) bejelentette, hogy veszélybe került a vállalat eladása az amerikai General Motorsnak - írja a CNNmoney.

Jung Keun-yong, a pénzintézet elnöke elmondta, hogy a tervek szerint december végéig megköttetett volna a Daewoo többségi részének megvásárlásáról szóló 400 millió dolláros üzlet, de jelenleg valószínűnek látszik a vásárlás elhalasztása a jövő évre. Ezzel kapcsolatban John Devine, a General Motors alelnöke elmondta, hogy a vállalat nem tett le a bajba jutott - és a vásárlással megmenekülő - koreai vállalat megvételéről, azonban a vártnál több időre van szükség az üzleti tevékenységek és a pénzügyek átvizsgálásához.

A GM egyébként azt szeretné elérni a dél-koreai kormánynál, hogy mondjon le a vásárlás után járó adó beszedésétől, a Daewoo viszont a felgyülemlett 1,2 milliárd dolláros adósságának enyhítését várja az amerikai vállalattól.

A helyzetet nehezíti, hogy a Daewoo szakszervezetei nem jutottak megegyezésre a vállalat vezetésével, és a vásárlás szeptemberi bejelentése óta egymást érik az erőszakos dolgozói tüntetések a cég gyáraiban.

Mint arról beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt a Daewoo bizonytalan ideig leállította a termelést, mert a beszállítók nem vállalják a további hitelezést.

A cikkhez kapcsolódó legfrissebb nemzetközi üzleti, gazdasági híreket, információkat, elemzéseket itt találja - Northern Light Elektronikus Könyvtár.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

General Motors

Daewoo

Korábban:

Bizonytalan ideig leáll a Daewoo
(2001. december 11.)

A General Motors 400 millió dollárt fizet a Daewooért
(2001. szeptember 21.)