A Gazprom elnöke rendet tenne a Sziburnál

Vágólapra másolva!
Kedden ügyészségi házkutatást tartottak a Szibur orosz petrolkémiai vállalat moszkvai székházában, ahol elsősorban a vezetők irodáit kutatták át. A moszkvai ügyészség nem erősítette meg a házkutatás tényét, és a Sziburnál is csak szokványos ellenőrzésről beszéltek. Orosz sajtóértesülések szerint a vizsgálat mögött a Szibur-tulajdonos Gazprom elnöke, Alekszej Miller áll.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség munkatársai kedden házkutatást tartottak a Szibur orosz petrolkémiai nagyvállalat moszkvai székházában - írja az Interfax hírügynökség.

A gazeta.ru internetes újság információja szerint a nyomozók a vállalat vezetőinek irodáit kutatták át. A Sziburnál hivatalosan csak azt az információt közölték, hogy szokványos ellenőrzésre került sor kedden - annak ellenére, hogy ilyen vizsgálatokat Oroszországban is az adóhivatal, vagy a számvevőszék végez. A moszkvai ügyészség nem erősítette meg, de nem is cáfolta a házkutatás tényét.

Sajtóértesülések szerint a Szibur 51 százalékos többségi tulajdonosa, a Gazprom gázipari óriás, illetve annak elnöke, Alekszej Miller áll a történtek mögött, aki elhatározta, hogy rendet tesz a leányvállalatnál. A Gazprom által kezdeményezett igazgatótanácsi ülésre éppen szerdán kerül sor a Sziburnál, ezen várhatóan megváltozik a testület összetétele és a Gazprom emberei kerülnek többségi pozícióba.

A Szibur jelenleg Oroszország legnagyobb petrolkémiai társasága, valamennyi orosz vállalat listáján pedig a tizenhatodik helyen szerepel.

A cikkhez kapcsolódó legfrissebb nemzetközi üzleti, gazdasági híreket, információkat, elemzéseket itt találja - Northern Light Elektronikus Könyvtár.

(MTI-Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Szibur