Németország hivatalosan is csökkenteni fogja növekedési előrejelzéseit

Vágólapra másolva!
Miután kedden a hatodik irányadó német gazdaságkutató intézet lefelé módosította a gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzéseit, szerdán a német kormány is fontolóra vette a hivatalos előrejelzések újragondolását. Korábban még 1,25 százalékos gazdasági növekedést várt a német kormány erre az évre - közölte egy kormányzati illetékes szerdán.
Vágólapra másolva!

A nevének elhallgatását kérő tisztségviselő azt mondta, hogy az új előrejelzés szerepelni fog a kormány január végén kiadandó éves gazdasági jelentésében, amely szerint az idei növekedési ütem hasonló lesz a tavalyihoz, vagyis a 2001-eshez, amelyet a kormány ugyancsak 0,75 százalék körülinek tart - írta a Reuters hírügynökség, emlékeztetve, hogy a korábbi napokban kormányilletékesek még spekulációnak nevezték a sajtóban megjelent állításokat, amelyek szerint efféle módosítás készül az előrejelzésben.

Mindazonáltal az is emlékezetes, hogy Hans Eichel pénzügyminiszter már december végén említette az idei 0,75 százalékos növekedés lehetőségét, mint egyiket több forgatókönyv közül.

Az ellenzéki kereszténydemokraták már közölték, hogy a szeptemberi választásokig tartó kampányban arra fognak összpontosítani, hogy a szociáldemokrata-zöld koalíció nem volt képes ösztönözni a gazdasági növekedést, sem pedig megakadályozni a munkanélküliség növekedését.

(MTI - Üzleti Negyed)

Korábban: