Hatalmas veszteség a Fordnál

Vágólapra másolva!
Az amerikai Ford Motor Company csütörtökön 5,1 milliárd dolláros veszteséget jelentett a negyedik negyedévről. A második legnagyobb autógyártónak a tavalyi volt az első veszteséges éve 1992 óta, amit elsősorban a 4 milliárd dolláros átszervezési - többek közt 35 ezer ember elbocsátásával járó - költségeknek, a null-kamatos finanszírozási rendszer csődjének és a csökkenő eladásoknak köszönhet.
Vágólapra másolva!

A rendkívüli tételek nélkül a társaság 860 millió dolláros - részvényenkénti 48 centes - veszteséget szenvedett el a negyedik negyedévben, szemben az egy évvel korább 1,21 milliárd dolláros - egy részvényre vetítve 64 centes - nyereséggel. A First Call által megkérdezett elemzők korábban 50 centes átlagos részvényenkénti veszteséget valószínűsítettek - írja a CNNmoney.

A Ford forgalma 3 százalékkal 41,2 milliárd dollárra esett vissza, a tavaly előtti 42,6 milliárd dollárról. Az autógyártó éves vesztesége így 5,5 milliárd dollárt tett ki, amire 9 éve nem volt példa.

A cég bejelentette, hogy az Egyesült Államokban órabérben dolgozó munkásai a tavalyi évről nem számíthatnak osztalékfizetésre, és a tisztségviselők sem kapnak bonuszt.

A társaság részvényeinek árfolyama 9 centes esést követően 14,95 dolláron zárta a szerdai kereskedési napot.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ford Motor Co.