Jó évet zárt a Wanadoo

Vágólapra másolva!
A tavalyi utolsó negyedévben Európa harmadik legnagyobb internet-szolgáltatója, a France Télécomhoz tartozó Wanadoo árbevétele 33 százalékkal, 466 millió euróra nőtt éves összevetésben, és idén - a tervezettnél egy évvel előbb - már pénzforgalmi többletre számít a cég. A vállalat előfizetőinek és aktív felhasználóinak száma tavaly megduplázódott, és elérte a 6 milliót. Elemzők szerint a tavalyi aggodalmak ellenére mégis jó üzlet lehet az internet-szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A Wanadoo közölte azt is, hogy tavalyi árbevétele az előzetes becsléseknek megfelelően éves összevetésben 41 százalékkal nőtt, és elérte az 1,56 milliárd eurót. A Franciaországban előfizetéses, Angliában pedig a Freeserve révén ingyenes internet-szolgáltatást nyújtó vállalat előfizetőinek és aktív felhasználóinak száma elérte a 6,16 milliót; a cég 2003-ig 10 milliósra szeretné bővíteni ügyfélkörét.

A Wanadoo bevételeit az internetes hozzáférés díja, az elektronikus kereskedelem és a tudakozó szolgáltatások díjai adják, és a vállalat azt is közölte, hogy az online hirdetési piac szűkülése miatt újabb bevételi lehetőségeket kell felkutatniuk.

A piac kedvezően fogadta a Wanadoo eredményét: a vállalat papíjainak árfolyama a párizsi értéktőzsdén kedden kora délután 6,38 eurót értek, 6,16 százalékkal többet a hétfői záró árnál. A szeptember 23-i 3,58 eurós éves mélypont óta a Wanadoo részvényei több mint 75 százalékkal drágultak.

(MTI)

Ajánlat: