A postai díjak 5,33 százalékkal nőnek

Vágólapra másolva!
A Magyar Posta Rt. által kizárólagosan végezhető postai szolgáltatások díja 2002-ben a kormány antiinflációs politikájával összhangban éves szinten legfeljebb 5,33 százalékkal nőhet - közölte a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága kedden.
Vágólapra másolva!

Bizonyos megkötésekkel a fenntartott postai szolgáltatások közé tartozik például a 350 gramm alatti belföldi levélküldeményekkel illetve címzett reklámküldeményekkel kapcsolatos postai szolgáltatás, valamint a hivatalos iratok továbbítása.

A közlemény szerint az új díjrendelet 2002. február 1-jén lép hatályba, így február elsejétől egy szabvány levél továbbításának díja helyi viszonylatban - vagyis, ha ugyanazon helység közigazgatási határán belül kézbesítik, ahol feladták - a tavaly 31 forint helyett 33 forint lesz. Egy ugyanilyen küldemény távolsági díja a 38 forint lesz a tavalyi 36 helyett. A képes levelezőlapok továbbítási díja mindkét viszonylatban 2 forinttal, 30 forintra nő az idén.

Nem emelkednek viszont az ügyfelek által leggyakrabban igénybe vett, 2 és 5 kilogrammos súlykategóriába tartozó postacsomagok, illetve a nemzetközi postacsomagok feladási díjai, és a fotóposta szolgáltatás árai.

(MTI)

Ajánlat: