Rekordforgalom és profitnövekedés az Adidas-nál

Vágólapra másolva!
A német Adidas-Salomon sportruha- és sportszergyártó konszern az elmúlt évben 15 százalékkal nagyobb, 208 millió eurós profitot ért el, forgalmát pedig 5 százalékkal 6,1 milliárd euróra növelte. A nyereséget a működési költségek csökkenésével, és az alacsonyabb adókkal magyarázták a vállalatnál. Az Adidas várakozásai szerint a nyereség az idén nőni fog, elsősorban a téli olimpiának és a labdarúgó világbajnokságnak köszönhetően. 
Vágólapra másolva!

Rekordforgalommal és jelentős profitnövekedéssel zárta a tavalyi évet Európa legnagyobb sportruha- és sportszergyártója, a német Adidad-Salomon.

A herzogenaurachi konszern forgalma előzetes adatok szerint 5 százalékkal 6,1 milliárd euróra emelkedett. Eladásai alapján az amerikai Nike után a világ második sportszer- és sportruházati cége 208 millió eurós tiszta nyereséget ért el tavaly, 15 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az adatok összhangban vannak elemzők várakozásával. Adó előtti profitja 9 százalékkal 376 millió euróra nőtt. Ez valamivel elmarad elemzők 380 millió eurós prognózisától. Az egy részvényre jutó profit 4,6 euró volt a tavalyelőtti 4 euró helyett.

A forgalmi adat az adidas-Salomon közlése szerint az eddigi legjobb eredmény. Minden márkánál és Észak-Amerika kivételével minden piacon növekedés volt.

A nyereség növekedését a konszern a nagyobb forgalommal és a működési költségek csökkenésével magyarázta. Az alacsonyabb adók ugyancsak hozzájárultak a profit növekedéséhez.

Az vállalat szóvivője megerősítette a konszern célját, hogy az eladások és a profit idén is nőni fog, a téli olimpiai játékok és a labdarúgó világbajnokság miatt, de számokat nem közölt.

A frankfurti értéktőzsdén csütörtökön kora délután 77,99 eurót ért egy Adidas-Salomon-részvény, 0,24 százalékkal többet a szerdai zárónál. A részvény 79,20 eurón nyitott csütörtökön. Az Adidas-Salomon a fő index, a DAX-30 legjobban teljesítő részvénye volt tavaly. Ötvenkét héten belül a papírok értékének csúcsa 85,85 euró volt most decemberben, mélypontja pedig46,07 euró szeptemberben.

(MTI)

Ajánlat: