Az MVM-mel is egyeztettek Enron-ügyben

Vágólapra másolva!
Az Enron hitelezőinek pénteki megbeszélésén kialakított közös álláspont segítheti a Magyar Villamos Művek kárának csökkenését - közölte a társaság elnökhelyettese a találkozó után. A hitelezők az Enron leányvállalatait továbbra is csődgondnokság alatt tartanák, és ellenzik a cégek felszámolását. A Magyar Villamos Művek kárának nagyságáról Virág Miklós nem nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Az Enron amerikai energetikai cég csődjével kapcsolatos hitelezői igények összehangolására egyeztetést tartott pénteken Londonban a csődbiztos Price-WaterhouseCoopers, és a megbeszélésen részt vett a Magyar Villamos Művek Rt. igazgatóságának elnökhelyettese és a vállalat jogásza - közölte a cég pénteken.

Az egyeztetésen jelen lévő hitelezők az Enron Trading felszámolása helyett a vállalat további csődgondnokság alatt tartása mellett voksoltak. Véleményük szerint az Enron Trading és az Enron Gas hitelezőinek veszteségeik csökkentésére akkor van nagyobb esélyük, ha a két csődbement cég formálisan tovább működik, a cégek azonban semmilyen tevékenységet nem folytatnak.

A hitelezők egyúttal benyújtották veszteségeiket és követeléseiket, amelyet a csődgondnok összesít majd.

Az egyeztetésen részt vevő Virág Miklós, az MVM elnökhelyettese szerint a közös álláspont segítheti a Magyar Villamos Művek Rt. kárainak jelentős csökkentését, bár az elnökhelyettes konkrét összegekről nem beszélt.

A Magyar Villamos Művek Rt. szempontjából meghatározó, hogy az Enron anyagi nehézségeiről információt szerezve 2001. november 29-én haladék nélkül felmondta az amerikai energetikai vállalattal kötött szerződéseit, és az így felszabadult hálózati kapacitásait a december eleji nagy hidegben mások számára kedvező feltételekkel értékesítette. Ez jelentősen csökkenti a Magyar Villamos Művek Rt. veszteségeit - áll a közleményben.

(MTI)

Ajánlat:

MVM

Korábban:

Hallgat a csődbe jutott Enron ex-elnöke
(2002. február 12.)

Az Enron és a lobbiszoftver
(2002. február 12.)