<P class="MsoNormal">Csökkenhetnek a használt lakások hitelkamatai

Vágólapra másolva!
Tovább csökkenhetnek a használt lakások vásárlásához igénybe vehető hitelek kamatai. Lapértesülések szerint a kormány keddi ülésén dönt a kamattámogatás növeléséről, így a három jelzálogbank öt százalékot alig meghaladó kamatszinten kínálhat majd kölcsönt.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a hétvégén jelentette be, hogy a használt lakások vásárlásához a jövőben az újakéval azonos támogatást lehet igénybe venni. A kormány keddi ülésén tárgyal a támogatás esetleges bevezetéséről, s a döntést követően még a jövő hónap elejétől hatályba helyeznék a szükséges jogszabályt.

A piacon lévő három jelzálogbank így 5,5 százalék körüli kamatszinten, valamint további két százalék körüli kezelési költségért kínálhatja kölcsöneit használt lakás vásárlásához, így csupán három százalékos kamatelőny maradna az új lakások építésére adott kölcsönnek - írja a Világgazdaság. Ez a kamatelőny egyes becslések szerint elegendő lesz a lakásépítési piac további élénküléséhez, egyes vélemények szerint azonban már 2001 utolsó három hónapjában is némileg megtorpant a bővülés lendülete.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Lakáshitel 2002
(az Üzleti Negyed rovata)

A lakáshitelt nyújtó bankokról
(az Üzleti Negyed összeállítása)

Korábban:

Továbbra is nő a kiadott lakásépítési engedélyek száma
(2002. február 22.)