Újabb haladékot kapott a UPC

Vágólapra másolva!
A United Pan-Europe Communications (UPC) megmenekült a fizetésképtelenségtől, a hitelező bankok ugyanis további haladékot adtak a négymilliárd eurós kölcsön után járó kamat kifizetésére.
Vágólapra másolva!

A holland United Pan-Europe Communications (UPC) kábeltévé-, internet- és telefonszolgáltató hétfőn megmenekült a fizetésképtelenségtől: a hitelező bankok további haladékot adtak az esedékessé vált 113 millió euró kamatra négymilliárd eurónyi kölcsön után. Az új haladék június 3-ig tart. A bankok legutóbb február elsején adtak egyhónapos haladékot, amikor a UPC szintén nem törlesztett.

A UPC ugyancsak haladékot kapott egymilliárd eurónyi részvényre váltható kötvénykötelezettségre: ezeket a kötvényeket az anyavállalata, a UnitedGlobalCom (UGC) birtokolja; ez utóbbi céget az amerikai, John Malone-féle Liberty Media ellenőrzi.

Az ügyfelek száma szerint legnagyobb európai kábelszolgáltató, a UPC - amely az ügyfélköre kiépítésének és a piac megdolgozásnak költségei miatt még sohasem ért el profitot - a múlt hónap elején közölte: 7,5 milliárd eurónyi magas hozamú kötvényét és elsőbbségi részvényét új törzsrészvényre akarja váltani. A UPC-nél hozzátették, hogy a tárgyalások hónapokig tarthatnak.

A UPC-t február közepén kivették az amszterdami értéktőzsde vezető indexéből, az AEX-ből, miután a cég nettó adóssága, több mint 8 milliárd euró, meghaladta a vagyonát.

(MTI)

Ajánlat:

UPC

Korábban: