Az OPEC biztos az orosz exportcsökkentés folytatásában

Vágólapra másolva!
Az OPEC főtitkára, Ali Rodriguez személyes meggyőződése szerint Oroszország a második negyedévben is folytatja az első negyedévre bevezetett exportkorlátozást. Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök gazdasági tanácsadója, Andrej Illarjonov erőteljesen ellenezte, hogy Oroszország az OPEC nyomására folytassa az exportkorlátozást.
Vágólapra másolva!

Moszkvai sajtóértekezletén Rodriguez nem részletezte, milyen - esetleges - orosz közlésekre alapozza reményeit. Azt mondta, hogy "mindnyájan ugyanazzal a problémával nézünk szembe: nagyok a tartalékok és kicsi a világgazdasági növekedés", és hozzátette, hogy orosz tárgyalópartnereik "nem mondták, hogy vonakodnának".

Orosz olajtársaságoknál kedden úgy nyilatkoztak, hogy az iparág nagy részében továbbra is nagy az ellenállás az exportcsökkentéssel szemben.

Az OPEC-vezetők hétfői moszkvai tárgyalásain nem sikerült megállapodni konkrét számokban, illetve napi 150 ezer hordós orosz exportkorlátozás folytatásában, de biztosítékot kaptak, hogy az orosz kormány még április elseje előtt közli döntését.

Az OPEC január eleje óta mapi 1,5 millió hordós termeléscsökkentést érvényesít a tavaly év végi összkvótához képest.

(MTI)

Ajánlat:

OPEC

Korábban: