Csődvédelmet kérhet az Andersen

Vágólapra másolva!
Az Enron-ügy miatt bűntető eljárás elé néző Arthur Andersen könyvvizsgáló nemcsak a Deloitte & Touche-sal, hanem az Ernst & Younggal is egyesülési tárgyalásokat folytat; amennyiben a megbeszélések fúzióhoz vezetnek, az Andersen csődvédelmet kér az Egyesült Államokban - értesült a Financial Times. Ha a megbeszélések eredménytelenül zárulnak, szóba kerülhet az ötödik legnagyobb könyvvizsgáló feldarabolása.
Vágólapra másolva!

A csődvédelem biztosítaná, hogy a felvásárló cég tulajdonába kerüljenek az Andersen amerikai javai, és elegendő készpénzt is jelentene a vállalatnak a felmerülő kártérítési igények kifizetésére - írja a BBC a Financial Times alapján.

A fúziós tárgyalások során a lehetséges felvásárlók legnagyobb problémája az, hogy becslések szerint az Andersen többmilliárd dolláros kártérítési perek elé néz. Amennyiben mindkét könyvvizsgáló cég visszalép, az Andersen néhány európai részlege kiválhat az anyacégből.

Az Enron-botrány kirobbanása óta - melynek során kiderült, hogy az energetikai óriáscég könyveit hitelesítő Andersen fontos iratokat semmisített meg - 30 jelentős ügyfele hagyta ott a könyvvizsgálót.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: