Kockázati tőkealapot hoz létre a Gripen

Vágólapra másolva!
A Gripen vadászrepülőgépek bérlésével kapcsolatos ellentételezési programban a svéd fél a kis- és közepes vállalatokba befektető kockázati tőkealap létrehozását vállalta 8 millió dollár értékben - közölte Glattfelder Béla, a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára a Gripen ellentételezési programról szóló szerdai konferencián.
Vágólapra másolva!

Hidas Sándor, a gazdasági tárca főosztályvezetője elmondta, hogy a tőkealap valószínűleg június-júliusban kezdi meg tevékenységét, és az alap tanácsadó testületében a Gazdasági Minisztérium szakértői is részt vesznek.

Torbjörn Nordström, a svéd nagykövetség kereskedelmi tanácsosa közölte: az alap nem klasszikus kockázati tőkealapként fog működni, hanem a különféle magyarországi vállalatok is megkereshetik, és maga is felkutatja a beruházási lehetőségeket. Az alap 2 millió dollár tőkével indul, amelyet 8 millióig növel.

Az ellentételezési programban részt venni szándékozó magyar vállalatok információért a kamara, valamint az ITDH Hungary irodáiban jelentkezhetnek.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Korábban:

Kormánypárti települések a Gripen-program nyertesei
(2002. február 2.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből