Újra elhalasztották a döntést Gdanskban

Vágólapra másolva!
A lengyel olajipar privatizációjáért és szerkezetátalakításáért felelős Nafta Polska ismét elhalasztotta a döntést a gdanski kőolaj-finomító 75 százalékos részvényértékesítése ügyében - közölte pénteken a vállalat szóvivője.
Vágólapra másolva!

Krzysztof Mering a PAP hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy még tart a két érdeklődő, a brit Rotch Energy és a magyar Mol Rt. ajánlatának elemzése, a döntés néhány héten belül várható.

A Nafta Polska február végén jelentette be, hogy miután a Rotch Energy konzorciumával folytatott kizárólagos tárgyalások eddig nem jártak eredménnyel, bevonták a tárgyalásokba a Molt is, amely a másik jelentkező volt a Rafineria Gdanskára, és változatlanul fenntartotta ajánlatát, miután vele szemben még tavaly tavasszal a Rotch Energyt választották ki kizárólagosságra.

Hírek szerint a Rotch Energynek továbbra is gondot okoz a tranzakció és a privatizációt követő fejlesztési program hitelt érdemlő pénzügyi biztosítékainak bemutatása. Korábbi információk szerint a brit konzorcium több mint 1 milliárd dollárt szándékozik befektetni a gdanski finomítóba a vételárral együtt.

(MTI)