Munkaszerződést ajánl egy német bordély a prostituáltaknak

Vágólapra másolva!
A berlini Cafe Pssst bordélyház Németországban elsőként munkaszerződést kínál a szexuális szolgáltatást végző hölgyeknek, amelyben negyvenórás munkahetet, 600 eurós alapfizetést, és ügyfelenként 40 eurós nyereség-részesedést ígér. A munkaszerződést egy tavalyi törvénymódosítás alapján köthetik a hölgyek, amely szerint a a prostituáltaknak is jár a  társadalom- és egészség-biztosítás, illetve a nyugdíj.
Vágólapra másolva!

Egy berlini bordélyház megalkotta az első munkaszerződést a nála dolgozó prostituáltak számára - írja hétfői számában a Bild című lap.

A munkaszerződés létrejöttét az tette lehetővé, hogy az elmúlt évben a német parlament a szexuális szolgáltatást végző hölgyeket is beemelte a munka törvénykönyvének kedvezményezettjei közé. A reformértékű törvénymódosítás szerint ettől kezdve a német prostituáltak jogosultak társadalom-biztosításra, egészség-biztosításra és nyugdíjra, sőt be is perelhetik az ügyfelet, amennyiben nem hajlandó fizetni.

A berlini Cafe Pssst! munkaszerződése negyvenórás munkahetet ajánl az alkalmazásba lépő hölgyeknek, havi 600 eurós alapfizetéssel, továbbá ügyfelenként 40 eurós nyereség-részesedéssel. A Cafe Pssst!-ben dolgozó hölgyek továbbra is választhatják a egyéni vállalkozói státust, amely esetben az összes bevétel a sajátjuk, de bért fizetnek a használt helyiségekért és az intézmény szolgáltatásaiért.

Az üzletszerű szexuális szolgáltatás régóta törvényes Németországban, és a prostituáltaknak mindig is kellett adót fizetniük. A hölgyek helyzete azonban a tavalyi törvénymódosításig bizonytalan volt, mert a szexuális szolgáltatást a jog erkölcstelennek minősítette.

A Cafe Pssst tulajdonosnője, Felicitas Weigmann 2000. december 12-én nyerte meg azt a pert, amelyben a német állam illegális szobáztatással vádolta a hölgyet, és a felperes szerint ez erkölcstelennek minősül. Az ítélethirdetéskor elhangzott, hogy a prostituáltak társadalmi megítélése mára megváltozott, és tevékenységük - az adófizetés révén - jelentős gazdasági hasznot is hajt az országnak. A per után így a Cafe Pssst az első legális németországi bordélyházként üzemelhetett tovább.

A Bild szerint jelenleg 400 ezer prostituált dolgozik Németországban, akik becslések szerint évente mintegy 6 milliárd euró forgalmat bonyolítanak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: