Egyre többen használják az online banki szolgáltatásokat

Vágólapra másolva!
Az online banki szolgáltatásokat igénybe vevők köre folyamatosan bővül Magyarországon. Jelenleg 62 ezren használják ki az internetes banki szolgáltatások előnyeit kisebb-nagyobb gyakorisággal. Az internet-hozzáféréssel rendelkezők másfél milliós táborán belül 4 százalékot tesz ki az internetes banki ügyfelek aránya - állapítja meg a Netsurvey Internetkutató intézet legfrissebb elemzésében.
Vágólapra másolva!

Az elektronikus banki szolgáltatás használóinak megoszlása alapján megállapítható, hogy elsősorban diplomás, vezető beosztású, vállalkozó vagy szellemi munkát végző 18-39 év közötti, Budapesten vagy a megyeszékhelyeken élő honfitársaink használják ki az internet adta lehetőségeket. A felhasználók többsége három- vagy négyszemélyes háztartásban él.

Bokker Sándor, a Netsurvey igazgatójának tájékoztatása szerint az online banki szolgáltatások tíz használója közül kilenc rendelkezik bankkártyával. Kétharmad-kétharmad részük munkahelyén és otthon fér hozzá az internethez. Az elemzésből kiderül, hogy az online bankszolgáltatást használók kiemelkedően fogékonyak az internetes vásárlásra is.

Regionálisan a lakosság számarányához képest Budapest mellett Észak-Dunántúlon és Dél-Alföldön felülreprezentáltak a bankok internetes ügyfelei. Ennek megfelelően a megyék közül Bács-Kiskun-, Csongrád-, Győr-Moson-Sopron- és Vas-megye emelkedik ki ebből a szempontból.

A Netsurvey elemzés szerint a nemek közötti arány érdekesen alakul. Amíg a felnőttek 53 százaléka nő és 47 százaléka férfi, addig az internethez hozzáférők aránya most már pontosan egyforma. Viszont az online banki szolgáltatásokat valamivel több férfi (53 százalék) veszi igénybe, mint nő (47 százalék).

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Netsurvey

Nem hiányzik a könyvtárából?