Három posta éjfélig várja az szja bevallásokat

Vágólapra másolva!
Összesen 1 millió 80 ezer személyi jövedelemadó (szja) bevallást vett nyilvántartásba az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) március 17-ig, ami csupán a háromnegyede az adóhivatal által várt 2,4 milliónak. A határidő ma jár le, ezért három postahivatal éjfélig várja a késlekedő adózókat.
Vágólapra másolva!

Az utolsó nagy rohamra számítva, a tavalyi évhez hasonlóan éjfélig lehet feladni az szja bevallásokat a Keleti- és a Nyugati pályaudvaroknál lévő nagypostákon, ugyanakkor újdonság, hogy a X. kerületi Hős utcai Mol kútnál megnyitott, 24 órán keresztül üzemelő postafióknál is fel lehet adni éjfélig a bevallást.

A bevallási kötelezettség alól nem mentesít, ha valaki nem kapta meg az egységcsomagot, a formanyomtatványokat ugyanis a hivatal kirendeltségein be lehet szerezni. A mulasztási bírság összege maximum 100 ezer forint lehet. Ennek mértéke 15 napon belüli késésnél a megállapított adó 5 százaléka, 30 napon belüli késésnél 20 százaléka. A 30 napnál hosszabb késés esetén az adó 30 százalékát kell még büntetésként kifizetni.

Az egy évvel korábbi március 19-i adatok szerint 295 ezer 777 ember 7,6 milliárd forintnyi adót kapott vissza. - Egy év alatt az internetes programmal elkészített bevallások száma ötszörösére emelkedett - derül ki az adóhivatal statisztikájából. Az idén 124 ezer 171 internetes programmal készített bevallás érkezett, a tavalyi 27 ezer 053-al szemben. Ebből az egyéni vállalkozók száma az idén 61.535 volt, míg tavaly 13.297-et tettek ki

(MTI)

Korábban:

Ajánló:

Az Üzleti Negyed SZJA melléklete

SZJA tanácsadó

Nem hiányzik a könyvtárából?