HP-Compaq: több hétig is számolhatják a szavazatokat

Vágólapra másolva!
A kaliforniai Hewlett Packard (HP) számítástechnikai cég részvényesei kedden szavaztak a rivális Compaq-kal való egyesülésről. A HP bejelentése szerint a részvényesek hozzájárultak az egyesüléshez, ugyanakkor hozzátették: a hivatalos végeredményre még akár heteket kell várni. A Compaq részvényeseinek szerdai szavazása formális esemény, az eredmény szinte biztosan a fúzióhoz való hozzájárulás lesz.
Vágólapra másolva!

Kedden a szavazást követő percekben a cég bejelentette, hogy a voksok előzetes összeszámlálása szerint a HP részvényesei hozzájárultak a Compaq-kal való egyesüléshez, majd hozzáfűzték: a hivatalos végeredményre akár heteket is várni kell. A fúziót vehemensen ellenző Walter Hewlett szerint az eredmény annyira szoros lesz, hogy pillanatnyilag - a szavazást követően - aligha érdemes jóslatokba bocsátkozni.

Amennyiben a HP menedzsmentjének igaza lesz, és a részvényesek valóban hozzájárulnak a 22 milliárd dolláros ügylethez, amely a HP jelenlegi elnökének szavai szerint 15 ezer ember elbocsátásával jár, úgy az utolsó akadály is elhárul az óriásfúzió elől.

Az amerikai és európai versenyhatóságok a közelmúltban áldásukat adták a két társaság összeolvadására, a Compaq-részvényesek szerdán szinte bizonyosan az ügylet mellett teszik le a voksukat.

Az egyesülés után a társaság 80 milliárd dolláros forgalmával a második legnagyobb számítástechnikai céggé lép elő.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Bizonytalan a HP-részvényesek mai döntése
(2002. március 19.)