Németországban és Ausztriában a legolcsóbb a telefon

Vágólapra másolva!
Az amerikai Nus Consulting piackutató cég tizenöt országra kiterjedő vizsgálata szerint különösen olcsó telefonálni Németországban általában, és viszonylag drága az Egyesült Államokban. A mobiltelefon viszont Ausztriában a legolcsóbb. A vizsgálat Magyarországra nem terjed ki.
Vágólapra másolva!

A tanulmány szerint Németországban háromperces helyi beszélgetés díjszabása csupán 0,06 euró. Az átlagosan 8,18 eurós alapdíj is a legkedvezőbbek közé tartozik világviszonylatban. A németországi külföldi telefonbeszélgetések átlagosan 0,12 eurós díjszabása is a legolcsóbb a tizenöt ország viszonylatában. A belföldi távolsági beszélgetések díja is csak Svédországban kisebb. Németországban a mobiltelefon 0,38 eurós hárompercenkénti díjszabása az ötödik legkedvezőbb az összehasonlításban. Nemzetközi öszehasonlításban Finnországban a legdrágább, 0,16 euró egy háromperces vezetékes helyi telefonbeszélgetés, ezután Ausztria következik 0,14 euróval.

A mobiltelefon a legolcsóbb Ausztriában: háromperces beszélgetés átlagos tarifája 0,18 euró. Ezután Hollandia következik: három perc díja ott átlagosan 0,31 euró. Ausztráliában viszont egy háromperces telefonbeszélgetés mobilon háromszor olyan drága - 0,73 euró -, mint Ausztriában.

Viszonylag drága a telefonálás az Egyesült Államokban. Miközben a háromperces helyi beszélgetés 0,08 eurós tarifája kedvező, az alapdíj átlagosan 27,94 euró, ami Kanada után a legtöbb. A helyi távolsági beszélgetés - 320 kilométer távolságig - meglehetősen drága, 0,35 euró, csak Ausztráliában kérnek ennél többet a távközlési cégek. A külföldi távolsági beszélgetés is csak Dél-Afrikában és Finnországban kerül többe, mint az Egyesült Államokban.

(MTI)