E-üzlet: 82 milliárd eurós megtakarítás

Vágólapra másolva!
Az internetes üzleti megoldások használatával az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban a vállalatok a következő tíz évben összesen 82 milliárd eurót takaríthatnak meg - mondta Chris Dedicoat, a Cisco Systems európai alelnöke sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.
Vágólapra másolva!

A Cisco Systems megbízásából készített tanulmány az internetes üzleti megoldások hatását mérte az amerikai és az európai cégeknél. A felmérést a Momentum Research Group, a The Brookings Institution és a Berkley-i Kaliforniai Egyetem kutatói végezték. A tanulmány készítői összesen 634 európai szervezetet vizsgáltak 2001. szeptembere és novembere között.

Az internetes üzleti megoldások alkalmazásának köszönhetően a vizsgált országok vállalatai már eddig is 9 milliárd eurót takarítottak meg, és 2010-ig további 73 milliárd euró megtakarításra lehet számítani. A tanulmány becslése szerint a három ország gazdaságában 2001-2010 között előrejelzett éves termelékenység-növekedés több mint egyharmada származhat internetes üzleti megoldások bevezetéséből és használatából.

(MTI)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből