Lloyd's: 2,7 milliárd dollár veszteség a terrortámadás miatt

Vágólapra másolva!
A brit Lloyd's biztosítótársaság pénteken Londonban bejelentette, hogy történetének legnagyobb egyszeri veszteségét szenvedte el a szeptember 11-i World Trade Centert ért terrortámadás után beérkezett - 8 milliárd dollárt kitevő - kárigények miatt.
Vágólapra másolva!

A Lloyd's pénteki közleménye szerint 3200 kárigény érkezett a társasághoz az ikertornyok lerombolását követően. Becslések szerint a biztosítótársaságok világszerte közel 50 milliárd dollárt fizetnek ki ügyfeleiknek közvetlenül a Világkereskedelmi Központot ért terrortámadás miatt - írja a CNNmoney.

A brit biztosító összesen 8,1 milliárd dollárnyi kártérítési igényre számít, amely végül 2,7 milliárd dolláros nettó veszteséget eredményez majd, miután a viszontbiztosítóktól a Lloyd's is számíthat kártérítésre.

A 300 éves Lloyd's egyébként több mint 5 milliárd dollárt az Egyesült Államokban teszi letétbe azért, hogy garantált legyen a kártérítések kifizetése a biztosítottaknak. A Lloyd's üzleti- és magán-ügyfeleinek 35 százaléka az Egyesült Államokból kerül ki.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Lloyd's

Korábban:

Alakulóban a terrorbiztosító
(2002. február 22.)