Bővülő szolgáltatások a benzikutak boltjainál

Vágólapra másolva!
A következő egy-két évben új szolgáltatásokkal bővülhet a benzinkutaknál működő boltok kínálata. Az olajtársaságok várhatóan a kommunikációhoz, utazáshoz, biztosításhoz köthető termékeket forgalmaznának a töltőállomásoknál - írja hétfői számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a benzinkutaknál üzemelő boltok forgalma folyamatosan növekszik, de a különböző társaságok fő bevételi forrása azért továbbra is az üzemanyag. A boltok kínálatának bővítését szakértők szerint az indokolja, hogy az üzemanyag árrése Magyarországon rendkívül alacsony, a legfrissebb összehasonlítás szerint a legalacsonyabb Európában.

Erényi Balázs, a Shell Hungary Rt. kereskedelmi igazgatója úgy véli, hogy elsősorban olyan termékek megjelenésére lehet számítani a töltőállomásoknál, amelyek jól automatizálhatók és gyorsan lebonyolíthatók. Ilyenek például a különféle biztosítási termékek. A kereskedelmi igazgató szerint a Shell-nél elsősorban az autózáshoz, utazáshoz, tömegkommunikációhoz kapcsolódó termékekkel bővítené a kínálatot. Példaként elmondta, hogy a mobiltelefon-feltöltő kártyák és a különböző sajtótermékek eladása dinamikusan nőtt az utóbbi évben, ezért ezen a területen is további fejlődés várható.

A Mol Rt. részéről Tóth Norbert, a lakossági szolgáltatás divízió, tervezés- és kontrolling-igazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy a társaság kútjainál a kínált szolgáltatásokat a lakosság igényei alapján állították össze. A nemzeti olajtársaságnál is növekszik a feltöltő kártyák, a dohánytermékek, melegital-automaták, újságok forgalma. A Mol Rt. és a Magyar Posta a közelmúltban jelentette be, hogy néhány töltőállomáson postasarkot alakít ki.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Shell Hungary

Mol

Korábban: