Májustól Széchenyi-hitelkártya

Vágólapra másolva!
Várhatóan májustól megkezdődik a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására létrehozott Széchenyi-kártya közrebocsátása - jelentette be a kormány keddi ülését követően Borókai Gábor szóvivő. A kölcsönöket a kabinet döntése alapján az OTP, a Postabank és a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank folyósíthatja.
Vágólapra másolva!

Borókai Gábor közölte: kezdetben 12 bank érdeklődött a hitelkonstrukcióban való részvétel iránt, közülük 5 pénzintézet nyújtott be pályázatot, végül a kabinet az OTP, a Postabank és a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank ajánlatát fogadta el.

Matolcsy György gazdasági miniszter arról tájékoztatta a kormányt, hogy a bankokkal csütörtökön írják alá a szerződést, majd a Vállalkozók Országos Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara több mint százezer vállalkozót értesít levélben a Széchenyi-kártyához történő csatlakozás feltételeiről.

A kormányszóvivő korábbi bejelentése alapján a vállalkozói kártyával az állam 5 százalékpontos kamattámogatásával felvehető Széchenyi hitel kamatterhe 10 százalék alá csökken. A hitelfelvevő egyszerre legfeljebb 1 millió forint hitelhez juthat hozzá, ennek 50 százalékát három hónapon belül törlesztenie kell, ha új hitelhez akar hozzájutni. A hiteligénylő cég legfeljebb 250 főt foglalkoztathat, és a kölcsön folyósítása előtt megvizsgálják gazdálkodását és tagjai vagyongyarapodását is.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: