Gyengülő IBM, erősödő Compaq

Vágólapra másolva!
Az IBM csökkentette első negyedévi eredmény- és forgalmi prognózisát. A prognózis elmarad a piac által jósolttól, és az IBM tavalyi eredményétől is. A hír hatására nem emelkedett a Wall Street irányadó mutatója, a Dow Jones.
Vágólapra másolva!

Az International Business Machines Corp. (IBM) a kereslet további lassulására lefelé módosította első negyedévi forgalom és eredményprognózisát. A társaság 18,5 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 66-70 cent közötti profitot vár, miközben elemzők piaci prognózisa 19,7 milliárd dollár bevételről és 85 centes eredményről szólt. Az IBM egy évvel korábban 21 milliárdos forgalmat és 98 centes profitot mutatott fel.

A visszaesés részben a más cégek számára többek között mikrochipeket gyártó Technology Group (TG) részleg gyenge teljesítményének köszönhető, írja a CNN. A TG forgalma a várakozások szerint 35 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól, 200 millió dollár, részvényenként 8 cent eredménycsökkenést okozva. A vállalat több mint tíz éve nem adott ki profitfigyelmeztetést.

Eközben, a világ második legnagyobb PC-gyártója, a Compaq Computer Corp. az első negyedévi árbevételét 7,7 milliárd dollárra várja, ezzel túlteljesítve az elemzői konszenzust.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

IBM

Compaq

Korábban:

Lehangoló IBM és Intel-eredmények
( 2001. október 17)

2002. április 9. 08:55