Magyarok a tech-világ legjobbjai között

Vágólapra másolva!
Öt magyar technológiai vállalat versenyzett, hogy a Deloitte Touche Tohmatsu első, éves európai Fast 500 elnevezésű rangsorán minél előkelőbb helyen végezzen. A versenyben 1082 állami és magántulajdonban lévő high-tech cég vett részt 18 ország és 2 régió képviseletében.
Vágólapra másolva!

A Közép-Európai régióból (Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) 75 cég versengett. A Deloitte Fast 500 európai technológiai rangsorán a 76., a magyarok szempontjából a legelőkelőbb helyen a Telnet Hungary Kft. végzett. 96. helyezést ért el a Kirowski Kft., 142. az econet.hu Informatikai Rt., 395. a Marketlink Kft., és 435. az R&R Software Rt.

A rangsor a cégek három éves átlagos bevétel növekedésén alapul. Az idei, első rangsor az 1998 és 2000 közötti százalékos növekedési arányt tükrözi. Az 500 nyertes vállalat három év alatt összesen 525 százalékos átlagos bevétel növekedést produkált. Cégekre lebontva, a hároméves bevétel növekedési arány 112 százaléktól (Netwise, Svédország) 14 193 százalékig (Riverdeep Group Plc, Írország) terjedt.

A Deloitte szerint ezek a vállalatok lesznek Európában a jövőbeli gazdasági fejlődés meghatározó mozgatórugói. Őket tekintik majd az európai high-tech elitnek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: