Menetel a DaimlerChrysler

Vágólapra másolva!
A DaimlerChrysler német-amerikai autóipari konszern fenntartja becslését, hogy a vállalat működési profitja az idén meghaladja a tavalyi működési nyereség kétszeresét. A pozitív kilátásokat a jó évkezdésre alapozta Jürgen Schrempp cégelnök, a részvényesek szerdai, berlini közgyűlésére készített beszámolójában.
Vágólapra másolva!

A vállalat tavaly 1,34 milliárd euró működési nyereséget ért el egyszeri tételek nélkül. Azokkal együtt 1,3 milliárd euró volt a veszteség. Az idei első negyedévről, számok nélkül, "enyhén pozitív" működési eredményt jelentett az elnök, a tavalyi első negyedévi 1,4 milliárd eurós veszteség helyett. Hozzátette: a későbbi évekre jósolt nagy növekedés is elérhető, csak lassúbb ütemben, mint még februárban várták.

Schrempp elsősorban a Mercedes személyautókat gyártó részleg és a Smart részleg jó első negyedévi eredményeit dicsérte. A vezérigazgató szerint a gyár ezen részlegeinek első negyedéves bevételei várhatóan elérik a múlt év végének magas eredményeit.

A DaimlerChrysler súlyos nehézségekkel küzdő amerikai részlege várhatóan az első negyedévre szerény pozitív működési eredményt produkál, hat egymást követő veszteséges negyedév után - írta Schrempp.

A haszongépjárműveket gyártó részleg termelését ugyanakkor a kedvezőtlen piaci feltételek miatt csökkenteni kellett. Ennek ellenére némi javulás figyelhető meg, a részleg ugyanis az amerikai Freightliner részleggel együtt a tervezettnél több megrendelést kapott. Az első negyedév részletes eredményeit a DaimlerChrysler csak április végén teszi közzé.

(MTI)

Ajánlat:

DaimlerChrysler

Korábban:

Csökkent a DaimlerChrysler eredménye
(2002. február 7.)