Járai nem osztja az uniós jegybank aggodalmait

Vágólapra másolva!
Járai Zsigmond jegybankelnök nem osztja az Európai Központi Bank szakemberei által hangoztatott aggodalmakat, amelyek szerint a bővítés megnehezítené az uniós központi bank pénzügypolitikájának alakítását. Járai Zsigmond közölte azt is, hogy Magyarország elfogadná, hogy néhány tagállam rotációs alapon legyen tagja az uniós jegybank döntéshozó testületének.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) és a brit központi bank, a Bank of England szervezte nemzetközi konferencián vesz részt Londonban. Járai szerda este a londoni magyar nagykövetségen a City pénzintézeteiben dolgozó magyar szakembereknek tartott előadásában elmondta: a tagjelöltek gazdasági mérete túl kicsi, az általuk támasztott esetleges inflációs nyomás túl csekély, semhogy belépésük komoly hatással legyen a valutaunióra.

A jegybankelnök közölte: Magyarország jelezte az Európai Központi Banknak (EKB), hogy az uniós központi bank zökkenőmentes működőképessége szavatolása érdekében hajlandó elfogadni minden életképes javaslatot, így azt is, hogy a kisebb tagállamok rotációs alapon legyenek jelen az EKB döntéshozó testületeiben.

(MTI)

Ajánlat:

MNB