Nehéz évet vár a Dresdner Bank AG

Vágólapra másolva!
505 millió euró volt az adó előtti veszteség tavaly a bank központi, vállalatfinanszírozási is piaci finanszírozási részlegében, az előző évi 1,22 milliárd euró nyereség után. Ez a részleg 2001-ben alakult, és ide tartozik a Dresdner Kleinwort Wasserstein (DKW) is. A DKW létszámát 200 fővel csökkentik.
Vágólapra másolva!

A Dresdner Bankot az Allianz pénzügyi-biztosítási csoport egy évvel ezelőtt 24 milliárd euróért megvásárolta. A szaporodó vállalati csődök miatt 300 millió euróval, összesen 1,9 milliárd euróra növelt hitelkockázati tartalékolás, és az 1 milliárd euróval növekvő működési költségek miatt a bank nyeresége tavaly erősen megcsappant. A kereskedelmi bank tervei szerint az idén a tavalyinál kisebb hitelkockázati tartalékolás várható. A bank magán- és üzleti ügyfelek részlege tavaly 92 millió euró adó előtti nyereséget ért el az előző évi 493 milliós nyereség után.

A recesszióval küzdő német és amerikai gazdaság, és az elhibázott kölcsönök megártottak a Dresdner Bank eredményének, és a Kirch médiacsoport csődje miatt még további leírások várhatók. A tavalyi 32 ezer után az idén még több, közel 40 ezer csődeljárás várható Németországban.

(MTI)

Ajánlat:

Dresdner Bank

Kirch Media

Korábban:

Az Allianzé a Dresdner Bank
(2001. július 16.)