Tartja magát a tervhez a Coca Cola

Vágólapra másolva!
A Coca-Cola kedden közölte, hogy az első negyedévben 801 millió dollár, részvényenként 40 cent nyereséget ért el az egy évvel korábbi 863 millió dollár részvényenként 35 cent után. A vállalat árbevétele 3 százalékkal nőtt az idei első negyedévben a tavalyi első negyedévhez viszonyítva.
Vágólapra másolva!

A társaságnál azonban az új számviteli szabványok szerint - és egyszeri tételeket is figyelembe véve - nettó 125 millió dollár veszteség keletkezett, részvényenként 5 cent. A kólacég eladásai jól alakultak az észak-amerikai piacon, a társaság egyszeri tételek előtt számolt eredménye meghaladta a Wall Street várakozásait.

A Thomson Financial/First Call elemzői konszenzusa 38 cent részvényenkénti eredményre számított. A társaság eladásainak volumene öt százalékkal emelkedett világszerte. A Coca-Cola közölte, hogy idei nyereségkilátásain nem változtat.

A vállalat menedzsmentje elmondta, hogy teljesíthetőnek tartja az idei eredményterveket és az eredmény és árbevétel nem fog elmaradni az elemzői várakozásoktól. Továbbá elmondták, hogy idén részvényenként 1 centes eredménybővülésre számítanak az új számviteli szabványok amortizációra vonatkozó rendelkezései folytán.

(e-Broker)

Ajánlat: